26-годишната Бетан и съпругът ѝ Кийрън изживяват истински ужас, след като разбират,

...
26-годишната Бетан и съпругът ѝ Кийрън изживяват истински ужас, след като разбират,
Коментари Харесай

Всички предлагаха на тази жена да направи аборт заради страшна диагноза, но...

26-годишната Бетан и брачният партньор ѝ Кийрън изживяват същински смут, откакто схващат, че нероденото им дете има ужасно заболяване. Първоначално мислили, че би трябвало да прекратят бременността, преди да научат, че има и различен вид.

При обикновен обзор на 20-тата седмица родителите научават страшната вест. Главата на нероденото бебе не е била с верните размери. Майката е изпратена в болница Брумфийлд в Челмсфорд, Есекс, където бебето е диагностицирано със спина бифида, състояние, при което гръбначният мозък на бебето не се развива изцяло в утробата. Това заболяване може да повлияе на способността на детето да върви, написа Zdrave.to.



" Казаха, че нашето малко момиченце има spina bifida. Беше ни препоръчано да продължим бременността, да я прекратим или  нова алтернатива, наречена фетална хирургия - да изправим казуса, преди бебето да се роди ", спомня си Бетан.

Досега процедурата е била извършвана единствено в Белгия, само че Бетан - която би трябвало да роди през април - е една от дребното майки, оперирани от екип от белгийски и английски хирурзи в Лондон.



„ Бебето и аз преминахме през проби на амниотичната течност, ЯМР и скенер. Получихме утвърждение и планирахме интервенция. - В идващите няколко седмици животът ни беше изпълнен с паника.

Операцията е осъществена когато Бетан е в 24-тата седмица на бременността си. Тя е едвам четвъртата майка във Англия, която се подлага на тази намеса.



„ Имах най-известните хирурзи от целия свят от университетските болници в Лондон и Белгия, които се грижеха за мен. “





Самата операция включвала изваждане на бебето от утробата на Бетан и възобновяване на гръбначния мозък, тъй че то да има по-голям късмет за естествен живот. След това фетусът е поставен обратно в утробата на Бетан за остатъка от бременността. 

" За страдание 80% от майките в Англия, които имат тази диагноза избират да прекратят бремеността. Това обаче не е смъртна присъда. Детето има същия късмет като всеки един от нас. Да, има заплаха нещата да се объркат, само че апелирам, помислете повече за spina bifida, към този момент не е това, което е било преди. Чувствам, че бебето ми пораства и ме рита ден след ден, все едно нищо не се е случило. Дъщеря ни е доста специфична, тя е част от историята и ни показа колко доста тя заслужава този живот ", споделя Бетан.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР